Söhbət otağı
Söhbət otağı
Söhbət otağı
loading...
Tiramisu keksləri
Tiramisu keksləri
loading...
Tiramisu keksləri


xəmir:

200 q şəkər tozu
165 q otaq temperaturunda kərə yağı
4 yumurta
260 q un
1 ç.q. qabartma tozu
4 x.q. qaynar su ilə qarışdırılmış 2 x.q. üyüdülmüş qəhvə
80 q rikotta
1 ç.q. vanil cövhəri

krem:

500 q maskarpone
100 q 33%-li qaymaq
4 x.q. şəkər pudrası
1 x.q. qəhvə likörü

şərbət:

250 q şəkər tozu
160 ml su
2 x.q. üyüdülmüş qəhvə

Sobanı 180 dərəcə qızdırın. Formaların içinə kağız içliklər qoyun.
Şəkər tozunu kərə yağı ilə həcmi artanadək çalın. Aşağı sürətlə çalmağa davam edərək bir-bir iki yumurta, sonra qabartma tozu ilə qarışdırılmış 130 q un, üzərinə 4 x.q. qaynar su tökülmüş 2 x.q. qəhvə əlavə edin. Sonra daha 2 yumurta, 130 q un, vanil qatıb çalın, sonda rikottanı əlavə edin.

Dondurma üçün qaşıqla xəmirdən götürüb formaların içindəki kağızların üzərinə qoyun (2/3-si qədər). 45 dəqiqə sobada bişirin. Bişib-bişmədiyini taxta çöplə yoxlayın. Soyudun.

Kekslər soyuyanadək krem və şərbəti hazırlayın. Şərbət: şəkər tozunu su və qəhvə ilə qarışdırın, ocağın üstünə qoyun, qaynara düşəndən sonra 3 dəqiqə qaynadın. Otaq temperaturunadək soyudun.

Krem: qaymaq və maskarponeni şəkər pudrası ilə çalın, likör əlavə edin.

Kekslərin yuxarı hissəsini kəsin, hər iki yarısına şərbət hopdurun. Kremi konditer şprisinə yığıb əvvəlcə altdakı yarının üzərinə krem sıxın, sonra üst qatı qoyub üzərini bəzəyin.
Üzərinə kakao səpə bilərsiniz.

Nuş olsun!


loading...
loading...
(səs: 1)
Şərhlər: 1
Baxılıb: 323
PAYLAŞ
loading...
loading...





  • Foto.Lunar.az
    Offline
    Sadiqov
    Dadli gorsenir cox sagol paylaüim ucun
    5 июня 2016 22:27
    # 1
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Qonağ, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
    Reklam
    Xəbər lenti HAMISI

    Musiqi HAMISI

    HAMISI Ən çox oxunanlar

    Reklam
    loading...
    Səsvermə
     

    Ən çox hansı mövzuya aid xeber xoşlayırsız


     
     

    Рейтинг@Mail.ru

    Məlumatlardan istifadə zamanı www.Lunar.az-a istinad edilməsi vacibdir. Sayt bütün brauzerlər ilə tam dəstəklənir.
    Copyright © 2016-2017. Bütün hüquqlar qorunur!