Bilgi:
Lunar.az Informasiya Portali...

  • Şənbə   19 dekabr 2020   23:20:12  
Balıq qızardanda unlamayın - XƏBƏRDARLIQ

Balıq qızardanda unlamayın - XƏBƏRDARLIQ

Ən faydalı və sevilən yeməklərdən biri balıqdır. Amma balığı bişirərkən edilən bəzi səhvlər bu qidanın faydasından daha çox sağlamlığımıza zərər verməsi ilə nəticələnir. Lunar.az balıq bişirərkən diqqət etməli olduğumuz məqamları sadalayır.



Hər kəs balıq qızardanda əvvəlcə onu unlayır, sonra yağda qızardır. Lakin mütəxəssislər bildirir ki, bu, olduqca yanlışdır. Balıqlar bu üsulla bişirildikdə karbohidrat və şəkər yüksək miqdarda istiliyin təsirində qalaraq, kanserogen maddələri üzə çıxarır. Bu birləşmələr yağda qızardılan qidalarla ortaya çıxır.

Ən sağlıqlı balıq buğlama yolu ilə bişirilir

Mütəxəssislər qeyd edir ki, balığın ən ideal bişirilmə üsulu buğlamadır. Eyni zamanda, balığı aşağı temperaturda sobada bişirmək də məsləhətlidir.








İnformasiya
Qonağ qrupunda olanlar istifadəçilər bu Xəbəra şərh əlavə edə bilməz.
Sponsorlu Bağlantılar
  • ÇOK OXUNAN
  • YENİ