1- Ürək xəstəlikləri riskini azaldar
Balığın içərisində olan omeqa 3 yağ turşuları qan yağlarını salaraq ürək xəstəliklərinə tutulma riskini azaldar.
2- Alzheimer riskini azaldar
Edilən arastırmalar həftədə 1 balıq qəbul etməyin beyindəki boz maddə neyronlarını qoruya biləcəyini göstərmişdir. İşlərdə qaynadılmış və ya sobada (qızardılmadan) balıq qəbul edənlərin beyindəki öyrənmə və xatırlama mərkəzinin təsirləndiyi görülmüşdür.
3- Saç və dərini gözəlləşdirər
Balıq dərinin yaxşı qidalanmasını və parlamasını təmin edər. Edilən işlər balıq və balıq yağının sədəf xəstəliyinə təsir edə biləcəyini göstərmişdir.
4- Depressiyanı yox edər
Araşdırmalar antidepresanlarla birlikdə balıq qəbul edilməsinin balıq yeməyənlərə görə depressiyanı daha asan məğlub etdiyini göstərmişdir.
5- Sümük əriməsini önləyər
Kiçik balıqlarda olan kalsium sümüklərin güclənməsini təmin edər. Xüsusilə menopoz dövründə balıq qəbul etmək şərtdir.