Bilgi:
Lunar.az Informasiya Portali...

  • Şənbə   19 dekabr 2020   23:20:12  
Makiyajı Bişirmək (Baking) Nədir?

Makiyajı Bişirmək (Baking) Nədir?

Bu günlərdə Baking adlı makiyaj texnika çox məşhurdur. Bu üsul nədir, yəni "çörəkçilik" deməkdir, necə edilir? Bu mövzuda maraqlandığınız bütün detallarımız var!

Pişirmə və ya pişirmə adlanan makiyaj metodu həqiqətən makiyajın bədən istiliyinə inteqrasiyasıdır. Yəni; Dərimizdə öz bədən istiliyinin və yağı makiyajının rəngini və toxumasını dəyişir. "Baking" əməliyyatı bu nöqtədədir, çünki makiyaj gözləmə dövründə dəri ilə tamamilə inteqrasiya olunur. Pudra daha çox mat və məxmər görünüş təmin edən dəri üzərində çox yağ emer. Bu daimi və hamar bir makiyaj deməkdir. Çörəkçilik makiyajının mahiyyəti budur!

Əslində, bu üsul yeni deyil, televiziya çəkilişi kimi makiyaj makiyajı artıq makiyaj sənətçiləri tərəfindən tətbiq olunur, ancaq gündəlik həyat üçün məşhur ola bilər. Əlbəttə, mümkün deyil, çünki adi haldan daha çox vaxt lazımdır. Ancaq vaxtınız geniş olsa, xüsusi bir vəziyyətə dəvət edirik və daimi və mükəmməl bir makiyaj istəsə, mütləq makiyaj vermək lazımdır. Beləliklə, necə?


Çörəkçilik makiyajını necə etmək olar?


Bu makiyaj texnika hamar, parlaq bir görünüş təmin edir, eyni zamanda gözenekler və qırışların da tamamilə itirildiyini təmin edir. Pişirmə makiyajı da tətbiq etmək çox asandır.

1) göz bölgəsini nəmləndirin. Bu incə xətlərin və qırışların görünüşünü azaldır. Sonra gözləri altında bir sızdırmaz maddə tətbiq edin.

2) Pudralı tozun pərdə tətbiq etdiyiniz əraziyə tətbiq edin.

Çox vacibdir ki, bu makiyaj tətbiqi üçün pudrayı çox səxavətli bir şəkildə istifadə etməlisiniz. Sonra pastayı 5-10 dəqiqə saxlayın və nəhayət fırça ilə yumşaldır.

Ayrıca üzün digər hissələrində pişirmə üsulunu da istifadə edə bilərsiniz. Üzünüzü makiyaj, yəni işıqlandırma və gölgelendikten sonra konturlama prosesini tamamladıqdan sonra xüsusilə işıqlandırdığınız yerdə toz tozunu bolca saxlaya bilərsiniz. Üzünüzü işıqlandırmaq üçün; Əvvəldən, burun üzərindəki kətanı, yüngül hoodie rubunu işıqlandırmaq istədiyin yer üzərində bir çənə kimi. Yanaq sümüyündən sonra çörəkçilik deməkdir. Işıqladığınız sahələr üzərində yüngül toz toz tətbiq edin və gözlərinizdə etdiyiniz işi də edin. Beləliklə, sizin makiyaj sabit və işıqlandırmaq istədiyiniz yerlər daha çox vurğulanır.

Bu makiyaj texnikasının üstünlükləri hansılardır?


Hələ nə üçün bişirmə lazım olduğunu soruşsanız, bu texnikanın üstünlüklərini qısaca yekunlaşdırmaq istərdik:


- Mimika xəttinə sahib olmama.

- Qapaq və bir toz ilə zolaqlı bir görünüş olma ehtimalı var, ancaq bişirmə ilə hazırladığınız makiyaj heç vaxt bir xətt kimi görünməyəcəkdir.

- Fotoşəkillərdə mükəmməl görünməyə imkan verir.

- Qapağın effektivliyini və davamlılığını artırır.

- Qalıcı dəri tamamilə örtülüdür.








İnformasiya
Qonağ qrupunda olanlar istifadəçilər bu Xəbəra şərh əlavə edə bilməz.
Sponsorlu Bağlantılar
  • ÇOK OXUNAN
  • YENİ