Ərzaqlar:
Toyuq filesi – 900 qr
Un -100 qr
Duru yağ -100 ml
Bərk pendir – 100 qr
Suxarı – 50 qr
Keşniş
Yumurta – 1 ədəd
Duz, istiot
Hazırlanması:
Toyuq filesini yuyuruq, suyunu süzdukdən sonra yüngülcə döyürük. Filenin kənarından 2-3 sm dərinliyində kəsik açırıq. Pendiri sürtgəcdən keçirib keşniş ilə qarışdırırıq və filenin içini doldururuq. İçlik tökülməsin deyə kənarlarını diş çöpü ilə bərkidirik. Hər iki üçünü əvvəlcə duz və istiotla qarışdırılmış una, sonra yumurtaya, daha sonra isə yaxşıca suxarıya batırırıq. Əvvəlcə duru yağda yüngül qızardırıq sonra isə sobada 15-20 dəqiqə 170-180C dərəcədə bişiririk
Nuş olsun!