Tərkibi:
300 qr göbələk
2 badımcan (kub doğranıb acısı çıxarılacaq)
4 bibər
3 kapya bibər közlənmiş (hazırda mövcud)
1 soğan (jülyen doğranacak)
1 az cəfəri
1 az şüyüd
6 dənə kornişon turşu
Çox az duz və qara bibər, kimyon
Nar şərab
Hazırlanması:
Göbələklər soyulub küp-küp doğranıb bir az limon suyu və 2 dilim limon qoyulub, 2 daşma qaynadılır. Acısı çıxan badımcan və bibər qızardılır köz kapya bibər də doğranır. Göbələk süzülüb az duz və qarabibərlə qarışdırılır, digər bütün vəsait doğranıb harmanlanır son olaraq naşərab və kimyon əlavə edilib yaxşıca qarışdırılır. Xidmət etməyə hazırdı. Mükəmməl bir dad sınamağınızı tövsiyə edirik.
Nuş Olsun!