Tərkibi:
qəhvə - 1,5 stəkan
duz - 2 x.q.
şəkər tozu - 2 x.q.
üyüdülmüş çili - 3 x.q.
pul bibər - ½ ç.q.
sarımsaq - 3 diş
darçın çubuğu - 1 ədəd
toyuq budu - 8 ədəd
Hazırlanması:
1. Böyük qabda 2 stəkan su, qəhvə, duz və şəkər tozunu şəkər həll olana kimi qarışdırın. Çili, qırmızı bibər, xırdalanmış sarımsaq və darçın əlavə edin. Toyuq budları ilə qarışdırın. Qabın ağzına boşqab keçirib yük qoyun. Cığara çəkib 4 saatlıq soyuducuya qoyun.
2. Qril və ya manqalı qızdırın. Toyuğu qrilin dəmirinin üzərinə düzüb 10 dəqiqə qızardın, çevirib daha 10 dəqiqə qızardın.
Nuş olsun!