125 q otaq temperaturunda kərə yağı 200 q şəkər tozu 3 yumurta 170 q un 0.5 ç.q. duz 0.5 ç.q. soda 150 q qatıq 40 q kakao 60 q su 0.5 ç.q. vanil cövhəri
Sobanı 180 dərəcə qızdırın. 25 sm uzunluqlu düzbucaqlı keks qabını yağlayın, un səpin. Yağı şəkər tozu ilə qabarınca çalın (2 dəqiqə). Yumurtaları bir-bir əlavə edin, hər dəfə eynicinsli kütlə alınanadək çalın. Unu soda və duzla ələyib qatın. Qatıq əlavə edin.
Kakaonu su ilə qarışdırın (ən asanı qaynar suda qarışdırıb sonra soyutmaqdır). Xəmirin üçdə birini başqa qaba qoyun, elə buraya da kakao ilə su qarışığını əlavə edib qarışdırın. Xəmirin qalanına (üçdə ikisinə vanil cövhəri qatın).