Ən asan xamalı tort resepti
Ərzaqlar:
Xəmir üçün:
Un – 3 st.
Şəkər tozu – 1 st.
Xama – 1 st.
Çay sodası – 1 ç.q.
Sirkə - 1 x.q.
Kərə yağı – 2 x.q.
Krem üçün:
Xama və ya qaymaq – 700 ml.
Şəkər tozu – 1 st.
Vanilin – 1 paket
Şokolad plitəsi – 1 ədəd.
Hazırlanması:
Əvvəlcə xəmiri hazırlayaq: Şəkər tozu ilə xamanı ovxalayırıq. Sirkədə söndürülmüş sodanı, kərə yağını və unu əlavə edirik. (Unu tədricən əlavə edirik). Alınmış xəmiri 6 kündəyə bölürük. Kündələri yayırıq və 180 dərəcə isidilmiş sobada qızılı rəng olana kimi bir-bir bişiririk. Hər korj 6-7 dəqiqəyə bişəcək.
Şəkər tozu, xama /qaymaq, vanilini yaxşıca çalırıq. Krem hazır!
Sonra bişmiş korjları kremləyərək üst-üstə yığırıq. Hər qata da sürtgəcdən keçirilmiş şokolad səpirik. Üzərini giləmeyvələrlə bəzəmək olar. Bir qədər özünü tutandan sonra süfrəyə veririk.
Nuş olsun!