Tərkibi:
1 su stəkanı şəkər
1 su stəkanı duru yağ
1 su stəkanı qatıq
3 yumurta
2 su stəkanı un
1 paket qabartma tozu və vanil
3 yemək qaşığı kakao
10 karton stəkan
Kremi üçün:
1 litr süd
4 yemək qaşığı un
2 yemək qaşığı nişasta
5 yemək qaşığı şəkər
1 paket toz krem şanti
Üzəri üçün:
Çiyələk
Şokolad sosu
Hazırlanması:
Yumurta və şəkər köpüklənənə qədər çırpılır.
Sonra qatıq, yağ əlavə edilir.
Un, qabartma tozu, vanil və kakao əlavə edilir.
Karton stəkanlar yarısına qədər keks doldurulur.
stəkanları yağlamayın, asanlıqla çıxır.
180 dərəcədə təqribən 20 dəqiqə bişirin ama arada kürdan ilə yoxlayın.
Kekslər bişdikdən sonra biraz soyumağa qoyun daha sonra stəkanları kəsin və kekslərin üst hissələrini kəsin düzləşdirin.
Mən içini oydum. Süd, un, nişasta, şəkəri qazana qoyuruq və bişiririk.
Altını söndürək ama arada qarışdıraq ki qabıq bağlamasın biraz soyuduqdan sonra krem şantiyi əlavə edək və çırpaq.
Kekslərin içini dolduraq və daha sonra şokolad sousu tökək çiyələk ilə bəzəyib servis edək.
Nuş olsun!