Ərzaqlar: 2 stəkan su 2 su stəkanı şəkər 3 ədəd yumurta ağı 500 qram vişnə
Hazırlanması: Vişnənin yuyun və çərdəklərindən çıxarın. Yaxşıca əzib qaşıqla basdırıb tel süzgəcdən keçirin. Şəkər ilə yumurta ağını ovub vişnə suyu və suyu qoyub qarışdırın. Buz qəliblərinə boşaldıb soyuducunun buzluğunda dondurun.
Beləliklə, dondurmamız hazırdır.
Qeyd: isti havaların bir nömrəli qidası olan dondurma hər gün istehlak edilməsi vacib olan süd və süd məhsulları arasında xüsusi yerlərdən birini tutur. Bir çoxları dondurmanın Avropada ilk dəfə səsləndiyini bildirərək, onun reseptinin Çindən İtaliyaya Marko Polo tərəfindən gətirildiyini vurğulayırlar