Peçenye üçün lazım olanlar:
– 200 qram kəsmik
– 100 qram kərə yağı
– 100 qram şəkər tozu
– 1 yumurta
– 1 çay qaşığı qabartma tozu
– 2,5 stəkan un
– 1 paket vanil
Hazırlanma qaydası:
Kərə yağı yumşaldılıb kəsmiklə qarışdırılır, üzərinə yumurta əlavə edilib yenə qarışdırılır ki, yaxşıca həll olsun. Sonra oraya vanilin, qabartma tozu, un əlavə edilib yumşaq xəmir yoğrulur. Xəmir özünə gəlsin deyə 20 dəqiqə gözləmək lazımdır. Sonra xəmiri yayıb stəkanla dairə şəklində doğramaq lazımdır. Doğranmış dairələrin içərisinə qənd tozu səpilib əvvəlcə ortadan 2 yerə , daha sonra şəkər tozu səpib yenidə ikiyə qatlamaq lazımdır.
Üzərinə yumurta sarısı çəkib 20 dəqidə ərzində bişirmək lazımdır.
NUŞ OLSUN!