Bilgi:
Lunar.az Informasiya Portali...

  • Şənbə   19 dekabr 2020   23:20:12  
Kartoflu Sadə Börək Tərifi

Kartoflu Sadə Börək Tərifi

Kartoflu Sadə Börək Tərifi

Kartoflu sadə Börək Tərifi

Vəsaitlər:

2 ədəd yuxa
4 ədəd böyük kartof
2 xörək qaşığı maye yağ (Qoymasanızdə olar)
1 tutam cəfəri
1 disert qaşığı duz
1 çay qaşığı təzə üyüdülmüş qara bibər

Sousu Üçün:

1 stəkan su
Yarım stəkan maye yağ

Hazırlanması:

Kartofları qaynadın. Qabıqlarını soyub, dərin bir qabın içinə qoyun. Duz, qara bibər, incə doğranmış cəfəri ilə 2 xörək qaşığı maye yağ qoyaraq qarışdırın.
Yuxaları üst üstə qoyun və ortadan ikiyə qatlayın.
Maye yağ və suyu yaxşıca qarışdırın.
Yarım yuxanı düz yerə qoyub, maye yağlı qarışıqdan qaşıqla yuxanın üzərinə gəzdirib fırça ilə hər yanını isladıb, kənarlarından bir miqdar içə doğru bükün.
Hazırladığınız kartofdan yuxanın geniş qisiminə qoyub, rulet kimi bükün.
Digər yuxaları da eyni qaydada da büküb, 1 barmaq genişliyində kəsin.
Yağlanmış tavaya düzüb, və qalan yağlı qarışığı börəklərin üzərinə səpib əvvəlcədən isidilmiş 200 dərəcədə üstü qızarana qədər bişirin..

Nuş olsun!








Delibal от 18 iyun 2016 13:07
maraqlıymış bəyəndim təşəkkürlər
BANDITKA от 18 iyun 2016 23:36
kartofu cox xowlayiram tewekkurler
İnformasiya
Qonağ qrupunda olanlar istifadəçilər bu Xəbəra şərh əlavə edə bilməz.
Sponsorlu Bağlantılar
  • ÇOK OXUNAN
  • YENİ