lunar.az "Günün menyusu"nda iftar süfrəsinə hazırlaya biləcəyiniz asan yemək reseptləri təqdim edir.
Tərəvəzli salat:
Ərzaqlar:
Pomidor — 4 ədəd
Hisəverilmiş toyuq filesi — 150 qram
Ağ pendir — 100 qram
Kartof — 3 ədər
Mayonez — 200 qram
Sarımsaq — 1 diş
Günəbaxan yağı (kartofu qızartmaq üçün)
Hazırlanması:
Əvvəlcə kartofu təmizləyib sürtgəcdən keçirin. Aşsüzəndə yaxşıca yuyun və dəsmalla qurulayın. Kartof quru olan kimi onu günəbaxan yağında qızardın. Qızarandan sonra kartofları salfetkanın arasına yığıb, artıq yağlarını çəkin.
Boşqabın içinə halqa formasında doğranmış pomidorlar bir lay düzün. 2 qaşıq mayonezi xırda doğranmış sarımsaqla qarışdırın. Bu sousu pomidor qatına yaxın. toyuq filesi uzunsov doğranır və pomidorların üzərinə yığılır. Pendir sürtgəcdən keçirilir və kolbasanın uzərinə yığılır. Üstündən yenə düzəltdiyiniz mayonez-sarımsaq sousunu yaxın. Ən son qat qızardılmış kartoflardan yığın. Onun üstünə mayonez yaxmaq lazım deyil.
Tomat pastalı şorba
Ərzaqlar:
Düyü - 1 stəkan
Tomat pastası - 2-3 qaşıq
Duzlu xiyar - 1-2 ədəd
Kök - 1 ədəd
5-7 diş sarımsaq
Toyuq əti
Soğan - 1 ədəd
Duz, istiot zövqə görə
Hazırlanması:
Qaynanmış duzlu suya, təmizlənmiş soğanı atıb, qaynadın. Kökü sürtgəcdən keçirin və suya əlavə edin. Orta tikələrə doğranmış toyuq ətini tökün. Sonra xırda doğranılmış sarımsağı və tomat pastasını əlavə edib, qarışdırın. Sonda düyünü, duzu və istiotu töküb, yağ əlavə edin. İstəyən sonda duzlu xiyar da qata bilər.
Gilənarlı plov
Ərzaqlar:
Düyü - istədiyiniz qədər
Şüyüd - 4 dəstə
Gilənar - 500 qram
Toyuq filesi - 500 qram
Soğan - 4 ədəd
Duz, istiot, yağ zövqə görə
Hazırlanması:
Düyünü yuyub, qaynadıb, plovda olan kimi süzün. Şüyüdü yuyub, doğrayın. Qazana yağ töküb azca əridin, üstünə 3 lavaşı qazmaq əvəzi sərin. Düyüdən bir az töküb üstünə şüyüd səpin. Bu prosesi düyü və şüyüd bitənə qədər davam etdirin. Arada düyünün içinə ərinməmiş balaca kərə yağı atın. Plovu dəmlənməyə qoyun. Kənarda soğanı qovurub, üzərinə doğranmış toyuq filesini atın. Ət bişib, suyu çəkiləndən sonra dənəsi çıxarılmış gilənarları qatın. Bir az bişdikdən sonra duz vbə istiot vurun. Düyü ilə birlikdə süfrəyə verin.