Tərkibi (6 pay):
175 q kərə yağı
1 yumurtanın ağı
1 st. şəkər pudrası
2 ç.q. qabartma tozu
1 paket vanil
un (aldığı qədər)
Üzərinə:
0,5 st. şəkər tozu
1 yumurtanın
Otaq temperaturunda olan kərə yağını, şəkər pudrasını, vanili, yumurta ağını və qabartma tozunu bir qaba qoyun. Az-az un əlavə edərək yumşaq, elastik xəmir yoğurun.
Un səpilmiş masada xəmiri yayın. Qəliblərin köməyilə müxtəlif formalarda kəsin.
Formaya perqament döşəyin, peçenyeləri aralı-aralı düzün. Üzərinə yumurtanın ağını çəkib şəkər tozu səpin.
180 dərəcə qızdırılmış sobada üzəri yüngül qızaranadək bişirin. Sobadan çıxardıqdan sonra formanın içində soyudun. Sonra boşqaba düzüb süfrəyə verin.
Nuş olsun!