Bilgi:
Lunar.az Informasiya Portali...

  • Şənbə   19 dekabr 2020   23:20:12  
Limonlu və şəkər qlazurlu peçenye

Limonlu və şəkər qlazurlu peçenye

Limonlu və şəkər qlazurlu peçenye


Tərkibi:

300 q un
150 q otaq temperaturunda kərə yağı
50 q xama
50 q şəkər pudrası
1 yumurta
vanil cövhəri
1 çimdik duz
150 q limon
150 q şəkər tozu

qlazur:
100 q şəkər pudrası
1,5 ç.q. limon şirəsi

Limonun üzərinə qaynar su töküb 1 dəqiqə saxlayın, sonra süngərin sərt tərəfi ilə sürtərək axar su ilə yuyun.
Yaxşı olar ki, nazik qabıqlı (ağ hissəsi az olan) limondan istifadə edəsiniz (məsələn, Lənkəran limonu, "limpart"). Əgər beləsini tapmasanız, ağ hissəsini çıxarın, əks təqdirdə peçenye acıtəhər alınacaq.
Limonu bölüb blenderdə 150 q şəkər tozu ilə xırdalayın.
Qazana töküb qaynara düşəndən sonra ocağı azaldıb 10-15 dəqiqə qarışdıraraq bişirin. Soyuq yerə qoyub soyudun. O, soyuduqdan sonra qatılaşacaq.

Xəmir: yaxşı olar ki, stasionar mikser götürəsiniz. Xama, yumurta, 50 q şəkər pudrası, 1 çimdik duz və otaq temperaturunda, yumşaldılmış (əridilmiş yox!) yağı mikserlə çalın. Unu ələyin, əlavə edin. Ovuntuq alınanadək çalın.
Mikser qabındakı ovuntuğu masanın üzərinə töküb əlinizlə kündə halına salın. Çalışın, bunu tez edəsiniz, çünki əlinizin istisindən yağ əriyərsə, peçenyelər bərk alınar. Əgər limonlu iç hələ soyumayıbsa, o zaman xəmiri soyuducuya qoyun.

İç soyuyan kimi xəmiri perqamentin üzərində 0,3-0,5 sm qalınlıqda yayın. Xəmiri vizual olaraq üç hissəyə bölün, ortasına içi yayın. Kənarlarını üst-üstə qatlayın, qıraqlarını da basıb bərkidin ki, iç axmasın. Bunu barmağınızla, yaxud çəngəllə edə bilərsiniz.

Sonra elə perqamentlə birlikdə götürüb siniyə qoyun. Üzərini (yalnız üst qatı) çəngəllə deşin ki, şişməsin.
Şəkərli xəmirlərin çoxlarının bilmədiyi bir xüsusiyyəti var: bu cür məhsulları əvvəlcədən qızdırılmış sobada bişirmək lazımdır. Əgər o, soba ilə birlikdə qızırsa, yağ əriyib xəmirdən çıxır və son nəticədə bişmiş bərk olur.

Sobanı 180 dərəcə qızdırandan sonra sinini içinə qoyun. 20-25 dəqiqə, üzəri yüngül qızaranadək bişirin.

Qlazur: 100 q şəkər pudrasını 1,5 ç.q. limon şirəsi ilə qarışdırın. O, çox qatı olmalıdır, əks halda peçenyenin üzərində şəffaf görünəcək.

Piroqu iti bıçaqla kvadratlara bölün, peçenyelərin üzərini qlazurla bəzəyin.

Nuş olsun!








LoVe Fire от 7 mart 2016 18:19
Goturdum resepti hazirlayacam paylawdigincun sagol).
--------------------
asif.abasov от 7 mart 2016 18:44
Sende ac vaxtimda bele weyler paylawmadaa)).xebere gore de cox saol))
Miriş Soltanov от 7 mart 2016 19:45
Əllərinə Sağlıq.Amma Bizi Burda Aclıqdan Öldürəcəksən.
İnformasiya
Qonağ qrupunda olanlar istifadəçilər bu Xəbəra şərh əlavə edə bilməz.
Sponsorlu Bağlantılar
  • ÇOK OXUNAN
  • YENİ