Tərkibi:
Yumurta-6 ədəd
Şəkər tozu-1,5st
Kakao-3 X,q
Vanil-1paket
Qabartma tozu-1paket
Un-2 stəkan
Krem üçün:
Qatılaşdırılmış süd-1 qutu
Xama-1 qutu
Süd-3 st
Krem şanti-2 paket ağ rəng
Krem şanti-1kutu kakolu
Hazırlanması:
Yumurtanın ağını ağarana qədər çalırıq, sonra sarısını və şəkər toznu qatıb, mökəm çalırıq, ağardıqdan sonra duru yağ,vanil unla qarışmış kakao və qabart tozunu qarışdırıb, qarışıma tökrük və qaşıqla qarışdırıb əvvəlcədən qızmış sobaya qoyruq. 6 dəqiqədən sonra açıb bişib bişməməsni yoxlayırıq.
Kremin hazırlanması:
Krem şanti südlə çalırıq, alınıb alınmaması üçün qabı başı aşağı çevirib yoxlayrıq, sonra qatılaşdırılmış südü qatırıq, ən son xamanı qatıb, mökəm çalırıq. Sonra kakaonu 1 stəkan südlə çalırıq. Sonra dörd künc doğranmış biskivitləri siniyə düzüb, üzərinə həm kakaolu, həm kakaosuz kiremimizi tokürük, eyni qaydayla hamısını edrik, 10 dəqiqə keçdikdən sonra yemək olar.
Nuş olsun!