Tərkibi :
500 qr dana eti
2 yemək qaşığı kərə yağı .
Soslamak Üçün :
Yarım çay stəkanı maye yağ ,
2 çay qaşığı kəklik ,
1 çay qaşığı limon suyu ,
1 şorba qaşığı tamat ,
Yarım çay qaşığı qara bibər ,
1 çay qaşığı çeşni ,
Yarım çay qaşığı qırmızı toz bibər ,
Yarım çay qaşığı köri .
Altı Üçün :
Bayat çörək ,
1 yemək qaşığı
Pomidor Sousu Üçün :
3 stəkan isti su ,
3 şorba qaşığı tamat ,
75 qr kərə yağı .
Soslamak üçün; bir qabın içinə bütün vəsaiti qoyaq və yaxşıca qarışdıraq.
Kontrafile əti incelti və hazırladığımız sousa bulayıb, uzanır filmə qucaqlayıb, buzluqda gözlədin.
Bir gün sonra isə əti hazırlamaq üçün, Buzluqdan 3 saat əvvəl çıxaraq. (Yüngül donuq qalması üçün)
Daha sonra əti bıçaqla incə incə barmaq şəklində keselim.
Tavaya doğradığımız əti qoyaq və suyunu salıb çəkənə qədər soteleyin.
Içinə kərəyağını əlavə edək və kızartalım.
Altı üçün; çörəkləri kub şəklində doğrayalım.
Tavaya çörəkləri, 1 yemək qaşığı kərəyağını qoyaq və çörəkləri qizardaq.
Pomidor sousu üçün; qazana yağ qoyaq və eritelim.
Içinə salçayı, isti suyu əlavə edib, yaxşıca qarışdıraq və kaynatalım.
Servis qabına kızattığımız çörəkləri yerləşdirək.
Çörəklərin üzərinə pomidor sousu gəzdirib, kızarttığımız ətləri çörəklərin üzərinə yerləşdirək.
Son olaraq Evdə Et Dönerimizin üzərinə, qalan pomidor sousunu gezdirelin.
Nuş olsun.