Ərzaqlar:
20 ədəd yumşaq xurma
1 su st. qoz ləpəsi(qırılmış)
1 çay qaşığı darçın tozu
10 ədəd nazik peçenye
Hazırlanması:
Xurmaları yuyub qurulayın. Xırda-xırda doğrayın.
Üzərinə qırılmış qoz ləpəsini, darçın tozunu və peçenyeləri əzib tökün.
Bütün bu ərzağı birlikdə yoğurun.
Qarışımdan qoz böyüklüyündə parçalar alıb yuvarlaq şəkil verin.
Hazırladığınız bu topları kakosa, xırda qırılmış qoz ləpəsinə ,yaşıl fıstığa bulayın.
NUŞ OLSUN.
QEYD:Xurmanı isti suda 5 deqiqə qaynadıb əzərək də qata bilərsiniz.
Amma çiy daha faydalıdır.Yumşaq xurmalardan istifadə edin.