Tərkibi
Hər payı üçün:
180 qr qoyun əti,
200 q qatıq,
20 q düyü,
15 q noxud,
10 q buğda unu,
12 q baş soğan,
53 q quzuqulağı və ispanaq,
30 q keşniş, şüyüd, kəvər, habelə istiot və duz
Hazırlanması:
Bulyon bişirilir. Yumşaq qoyun əti, baş soğan və ədviyyatdan qiymə hazırlanır və qrikadel şəklində 15 qramlıq xırda küftəciklər hazırlanır. Noxud arıtlanıb 3-5 saat ərzində soyuq suda isladılır, qabığı çıxardılır, yarımhazır vəziyyətə gəlincəyə qədər bişirilir. Ayrı bir qabda qatıq və un bir-birinə qatılaraq, qatıq çürüməsin deyə, arasıkəsilmədən bir qaydada bulaya-bulaşa bişirilir. Sonra buna noxud, düyü, küftəciklər və bulyon qatılıb birlikdə bişirilir.
Köftəcillərin qarışdırma əsnasında formasını itirməməsi üçün əvvəlcə ayrı bir qabda bulyonda bişirilməsi məsləhət görülür.
Süfrəyə verilmə qaydasi
Dovğa bişdikdən sonra içinə narın çərtilmiş göyərti, duz əlavə edilir.
Mövsümdən asılı olaraq dovğa soyuq halda da süfrəyə verilə bilər.