Д°nqridientlЙ™r:
toyuqun döş əti — 2 ədəd
kərə yağı — 40 qr.
sarД±msaq, ЕџГјyГјd, duz
yumurta -2 Й™dЙ™d
suxarı qızartma üçün
bitki yaДџД±
HazД±rlanmasД±:
Yumşaq kərə yağı doğranmış sarımsaq, şüyüd və duzla qarışdırılır. Kiçik uzunsov formada içliklər hazırlayırıq və soyuducda dondururuq.
Toyuğun döş əti yuyulur, dərisi çıxarılır və əti sümükdən ayrılır. Toyuğun iki döş ətindən 4 kiev kotleti hazırlamaq olar.
Toyuq filesi mətbəx çəkiciylə döyülür və arasına əvvəlcədən dondurulmuş yağ bükülür. Hazır kotletlər yumurtaya sonra suxarıya, yenə yumurtaya və sonra suxarıya bulanaraq 7-8 dəqiqə ərzində frityurda bişirilir.
Frityur Й™vЙ™zinЙ™ dЙ™rin tava vЙ™ bitki yaДџД±ndan istifadЙ™ etmЙ™k olar.