Söhbət otağı
Söhbət otağı
Söhbət otağı
loading...
Badambura belə bişirilir – RESEPT
Badambura belə bişirilir – RESEPT
loading...
Artıq Novruz bayramına sayılı günlər qalır. Xanımlar bayram xonçası üçün şirniyyat bişirmə hazırlıqlarına başlayıblar. Lunar.az bayram süfrənizə ləzzət qatacaq badamburanın reseptini verir.

Tərkibi:

400 qr əla növ un

200 qr xama

200 qr badam

1 stəkan şəkər tozu

1 xörək qaşığı şəkər pudrası

60 qr kərə yağı

1 çay qaşığı döyülmüş hil

Zövqə görə duz

Hazırlanması:

Əvvəlcə iç hazırlanır. Təmizlənmiş badam çərəz maşınından keçirilir və şəkər tozu ilə qarışdırılır. Hil dənələri həvəngdəstədə döyülür, içə əlavə edilərək yaxşıca qarışdırılır. Undan və xamadan xəmir yoğurulur. Stolun üstünə qoyaraq 300 qramlıq tikələrə bölünür. Hər xəmir tikəsi kündələnərək 2 mm qalınlığında yayılır, yağlanır və boru şəklində bükülür. Çox böyük olmayan hissələrə bölünərək yenidən yumrulanır və 5-6 mm qalınlığında yayılır. Sonra yayılmış dairənin ortasına iç qoyulur, ortadan bükülür və kənarları birləşdirilir. Sobada 170-180 dərəcə temperaturda 25-30 dəqiqə bişirilir. Hazır məhsul soyudulur və üstünə şəkər pudrası səpilir.



Nuş olsun!


loading...
loading...
(səs: 0)
Şərhlər: 0
Baxılıb: 1 112
PAYLAŞ
loading...
loading...





  • Foto.Lunar.az
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Qonağ, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
    Reklam
    Xəbər lenti HAMISI

    Musiqi HAMISI

    HAMISI Ən çox oxunanlar

    Reklam
    loading...
    Səsvermə
     

    Ən çox hansı mövzuya aid xeber xoşlayırsız


     
     

    Рейтинг@Mail.ru

    Məlumatlardan istifadə zamanı www.Lunar.az-a istinad edilməsi vacibdir. Sayt bütün brauzerlər ilə tam dəstəklənir.
    Copyright © 2016-2017. Bütün hüquqlar qorunur!