Söhbət otağı
Söhbət otağı
Söhbət otağı
loading...
Türk paxlavasının BİŞİRİLMƏ QAYDASI
Türk paxlavasının BİŞİRİLMƏ QAYDASI
loading...
Azərbaycan mətbəxinin ən dadlı şirniyyat növlərindən biri paxlavadır. Bu paxlavanı hər kəs sevir. Xüsusilə də Novruz bayramında süfrələrimiz paxlava ilə bəzənir. Amma başqa ölkələrin də özünəməxsusu paxlava növləri mövcuddur. Lunar.az bu dəfə sizə türk paxlavasının bişirilmə qaydasını təqdim edir.

Lazım olanlar:

1 kilo un

3 yumurta

10 qram duz

50 qram nişasta

1 kilo kərə yağı

500 qram yaşıl fıstıq (üyüdülmüş)

500 qram süd

750 qram şəkər tozu

350 qram su

Nişasta

Şərbətin hazırlanması:

1 kilo şəkər tozunu 350 qram su ilə mət olana qədər qaynadın.

Paxlavanın hazırlanması:

Una yumurta, duz və süd töküb yoğurun. Daha sonra xəmirdən qoz böyüklüyündə kündələr hazırlayın. Kündələrdən nişasta köməyi ilə nazik yuxalar yayın. Daha sonra soba qabına iki yuxa sərin və üzərinə üyüdülmüş fıstığı səpin. 12-14 qata qədər bunu təkrara edin. Daha sonra paxlavanızı kəsib üzərinə əritdiyiniz kərə yağını gəzdirin və sobaya qoyun. Üstü qızardıqdan sonra sobadan çıxarın və üzərinə qaşıqla şərbət gəzdirin.



Nuş olsun!


loading...
loading...
(səs: 0)
Şərhlər: 0
Baxılıb: 162
PAYLAŞ
loading...
loading...





  • Foto.Lunar.az
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Qonağ, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
    Reklam
    Xəbər lenti HAMISI

    Musiqi HAMISI

    HAMISI Ən çox oxunanlar

    Reklam
    loading...
    Səsvermə
     

    Ən çox hansı mövzuya aid xeber xoşlayırsız


     
     

    Рейтинг@Mail.ru

    Məlumatlardan istifadə zamanı www.Lunar.az-a istinad edilməsi vacibdir. Sayt bütün brauzerlər ilə tam dəstəklənir.
    Copyright © 2016-2017. Bütün hüquqlar qorunur!